Снимка: Helpbook
fallback

В платформата на Helpbook.info през изминалите дни зачестиха сигналите за тормоз от домашни и бездомни кучета по различни поводи. Ще ви запознаем с някои от тях. "Кучето на съседите над нас лае непоносимо денонощно и не ни оставя минута спокойствие, особено интензивно лае през почивните дни, рано сутрин, късно вечер след 22ч. и много често през нощта, това е постоянен тормоз, многократно сме правили опити за разговор със собствениците на кучето и сме ги молили да вземат мерки, но те, не само че игнорират молбите ни, но дори са агресивни и са ни заплашвали, че ще пуснат кучето да ни ухапе. Въпросното куче скача по хората, когато е навън. Сигнализирали сме вече всички възможни институции, но без резултат. Аз работя от вкъщи и постоянното лаене пречи на продуктивността ми, а майка ми работи като охранител нощни смени и когато се прибере кучешкият лай не й дава възможност да си почине изобщо", пише авторът на сигнала.

Друг наш потребител от район „Младост“ се оплаква от подобен проблем: "Кучето на съседите на етажа ми лае постоянно от 10 сутринта, като от няколко седмици стига до 21:00, 21:30 вечерта. Домоуправителят и касиерката на блока са говорили неведнъж със собственичката на кучето за непрестанния лай, но тя отказва да направи каквото и да било. Комуникацията с нея е трудна, защото тя не живее в блока и отказва да вземе кучето при нея. Лично аз успях да говоря с нея веднъж, като ми обясни, че кучето е инвалид с един ампутиран крак, но не може да го вземе при себе си и единственият вариант е то да живее само. Не съм сигурна дали изобщо житвотното се разхожда. Нейният отговор относно моето оплакване е, че трябва да се изтърпи. Така 4 месеца кучето живее само и лае постоянно. Аз и приятелят ми работим от вкъщи и постоянният шум вече не се издържа.“

Сигнализираха ни за изключително лоши условия във варненски приют за кучета. В сигнала се твърди, че животните са над 57, като гледката според изпратените снимки е покъртителна. „Затворени, не излизат на разходки, не се пускат в дворчето, нарочно сме оградили ноктите да се видят колко са дълги, защото не излизат от металните си клетки. Това не е хуманно отношение на общински приют, за който се отделят финанси. Недохранени и измъчени живи същества в 21 ви век."

Изпратиха ни снимки от район „Витоша“, на които се вижда глутница кучета, която обикаля двор на детска градина и училище. Според нашия потребител животните са агресивни и е само въпрос на време някое дете да бъде нахапано.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group щевидадевъзможностнесамодапридадетегласностнапроблема, но и даизпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Читател

преди 1 година

Крайно време е институциите да вземат в ръце проблема с кучета и котки. Толкова състрадание по кучета, котки и всякакви животнии по медиите идва да потвърди, че много хора са загубили човешки облик защото за човек в беда няма такова състрадание. В същото време собствениците на кучета са едни *** които държейки ги в апартаменти буквално са ги положили на терор, тясно и мръсно, самите те като влязат в обществен транспорт, здравно заведение и други Смърдят на животински обор.

23

НБу

преди 1 година

И аз имам проблем със съседка, която опикава и *** стълбището, обожава за слага парчета от стъклени буркани и шишета. Що не я приберат в приют и ако никой не си я потърси да се вземат подобаващи мерки?

22

също анонимен

преди 1 година

До АнонименПедал

fallback