Още два самолета "Спартан" със спасители и хуманитарна помощ излетяха тази сутрин от летище Враждебна за летище Адана. Очаква се в следобедните часове, с обратен полет, у нас да се върнат и първите изпратени спасители на Българския Червен Кръст, служители на пожарната, както и кучетата, които търсеха оцелели под развалините.

"В самолетите има натоварена хуманитарна помощ - одеяла, възглавници, топли дрехи и хранителни продукти, които са събрани от българския черен кръст", заяви командирът на авиобаза "Враждебна" полк. Филип Ангелов.

Освен че ще занесе хуманитарна помощ, военният самолет ще закара в пострадалия от трусовете район няколко спасители и един строителен инженер.

"На борда ще има девет спасители от Столична община, които ще бъдат транспортирани с колегите, които закарахме в понеделник в Турция. Нашата помощ се оказа една от най-ефективните. Надеждата умира последна. Надяваме се, че наистина тази помощ, която предоставим, ще бъде крайно необходима", каза още полк. Ангелов.

В същото време продължават и дарителските кампании в помощ на пострадалите в Турция. В София вече има 7 нови пункта за приемане на дарения, разкрити от Столичната община, те работят всеки ден от 9 до 18 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase