Снимка: БГНЕС
fallback

Екипът на Министерството на здравеопазването е в постоянна комуникация с ресорните власти в Република Турция, от които българското здравно министерство очаква актуална информация за необходимостта от изпращане на специализирана медицинска помощ, съобщават от родното здравно министерство.

Oще по темата
От там отчитат, че в готовност за заминаване е екип от близо 30 доброволци - спешни медици, травматолози и медицински сестри.

Специалистите са от ключови структури като ЦСМП София, УМБАЛ „Св. Анна“,  УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”  и Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев".

Екипът може да окаже високоспециализирана помощ както в местни лечебни заведения, така и в полеви болници. Очаква се българските медици да отпътуват за Турция в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до Ямболския ма.гал

преди 1 година

Ами Западняците за пореден път демонстрират Лицемерието си, на нашите може да помогнем, на Ненашите - Не!!! Като с Ковида, когато правителствата на Западните държави отказаха доставки на ваксини за Иран, та Китай и Русия им помогнаха!

8

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

От този "СЪЮЗ" са големи *****. Разрешили да се помага на Сирия но санкциите остава. Ако пък трагедията е в Русия, ще доизбият останалите живи хора. По - двоен аршин не съм виждал.

7

Анонимен

преди 1 година

Те дъли са същия модел тяло, че тях друг ги е правил?

fallback