Снимка: БГНЕС
fallback

Маринка Данаилова от Разград дари част от пенсията си за пострадалите от земетресенията в Турция. Съвсем спонтанно възрастната разградчанка решила да се включи в дарителската кампания, организирана от Районното мюфтийство в лудогорския град, съобщи за БТА районният мюфтия Мехмед Аля.

Той обясни, че тази сутрин, след като получила пенсията си, Данаилова дошла в джамията и със сълзи на очи предоставила 200 лв. Тя заявила, че тези пари за нея значат много, но ги предоставя с радост в името на това да помогне на хората, които имат по-голяма нужда. Това е трогателен и стоплящ сърцата жест с огромна стойност, каза районният мюфтия на Разград. Той изказа своята дълбока благодарност към възрастната жена и ѝ пожела да бъде здрава, да запази своята вяра в доброто и да я предава на другите около нея.

Мехмед Аля посочи, че много хора в региона показват съпричастност и подават ръка за помощ към пострадалите. Кампанията на Районното мюфтийство за набиране на парични дарения ще продължи до неделя. Дарения могат да се правят както в молитвените храмове във всички населени места на областта, така и в самото Районно мюфтийство. Във вторник набраните средства ще бъдат внесени по сметката на Главно мюфтийство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Роза

преди 1 година

За човечността няма възраст ,етнос,религия!Да бъдат благословени тази жена и всички като нея!

23

Анонимен

преди 1 година

Аз дарих едно голямо кафяво във вецето

22

Анонимен

преди 1 година

И аз дарих вчера,човешко е и някак ти олеква като няма как да помогна на място..колкото имам толкова

fallback