Снимка: Facebook
fallback

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина!", съобщи във Facebook Стоян Славчев.

Той пострада в буса, в който на 20 януари бе ранен основателят на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков.

Екип от доброволците на "Капачки за бъдеще" беше в Украйна, за да предостави хуманитарна помощ от България. Раненият бе водач на групата и приет в болница в Харков.

"Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише още Славчев.

Преди седмица Лазар Радков съобщи, че докато превозват хуманитарна помощ в Украйна, бусът им е ударен с минохвъргачка.

"Мината падна и детонира някъде 2-3 метра пред и леко вляво пред буса. Шофьорът получи два шрапнела в лявата половина на торса. Шрапнел счупи лявата ключица на този вдясно от шофьора. Момчето зад мене получи прорезни рани на над десет места по лицето от пръснатото странично стъкло. Аз се сдобих с малко парченце от шрапнел, пробило ветровката и спряно в якето вероятно от презрамката на бронята отдолу", написа тогава Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

324

де

преди 1 година

Лазар през вековете: 1. Баташкото клане - Лазар помага на ранените турци. Видял е с очите си, че няма пострадали българи и това е руска пропаганда. 2 Априлското въстание - Няма свидетелства за кланета над християни, Лазар възстановява джамия. 3. Втора световна война - Лазар е в Украйна с нацистко знаме, и помага на украинците да прочистят територии от други националности. Лазар през 21-и век - фейк герой, с фалшива слава. Плащат му американците, главно да се представя за независим. Носи нещо в буса (никой не е видял какво). Но убедено пичът твърди нон-стоп, че е за мирни цели, а по бойната лин

323

ре

преди 1 година

Лазаре, като спеше с мъже не искаше толкова да попадаш под светлините на прожектора. сега известен си станал. защо така?

322

Анонимен

преди 1 година

. . . минохвъргачка в... Киевска област . . . Каква е тая минохвъргачка, когато най близките руски част са са по на 100км и отгоре по далече? Мислете сами! Защо да ви вярваме, че е така? Бил се е срещу руснаците и това може да бъде само резултат от такова действие! Не ви вярваме вече даже и да е истина! Не разбрахте ли?

fallback