Снимка: БГНЕС
fallback

Един от извършителите на снощния побой над секретаря на културен клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков е с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда, съобщава БТА.

Прокуратурата е поискала за заподозрения мярка за неотклонение задържане под стража.

Oще по темата
В съобщението се уточнява, че "на 19-и януари в кафене в Охрид заподозреният се приближил до маса, на която седял човек, ударил го по главата с думите "Не те е срам да си българин" и си тръгнал. Няколко часа по-късно, когато пострадалият излязъл от кафе-бара и тръгнал към автомобила си, заподозреният, заедно с още две неизвестни лица, го пресрещнали и го нападнали, като му нанесли тежки удари по главата и тялото и с опасност за живота".

Македонските власти съобщиха по-рано, че и тримата заподозрени за побоя са арестувани.

Пендиков вече е в България за лечение във Военномедицинска академия. От лечебното заведение определиха състоянието му като средно тежко, но без опасност за живота. Констатирани са множество наранявания по лицето и тялото и фрактура на долната челюст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен16 Ти там ли беше ,или така казаха по тАлАвизора .

25

Анонимен

преди 1 година

БТВ дори не отрази новината за пробити българин в сутрешни блокове и предавания,където непрекъснато канят защитници на Украйна,евроатлантизми,евро,пландемии,ваксини измислени и т.н.Колко българи са умрели за тази Македония,а сега внуците им за пари с лека ръка предават история,достойнство и памет.Дядовците на тези предатели ще се обърнат в гроба,ако видят какво става.Българинът вече само за зад ника си мисли,нито протестира,нито се противопоставя на каквото и да било безобразие

24

Равнопосавеност

преди 1 година

А после се чудите защо Русия нахлу в Украйна, но на тях им стиска защото те имат армия и не си рязаха ракетите под чуждо робство. Защото те не са еврогейци и защото държат на своите. Дори и уж да осъдят някого как ще следите дали си излежава наистина присъдата или е на свобода? Следващия път когато убият някого с Фалкона ще го възкресите ли? Поне едно учение да бяхте провели по границата колкото да разберат, че навсякъде където има българи държавата стои зад тях. Нали уж имате съюзници?

fallback