Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Планираме до края на януари да направим инвестиционна програма за ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа. Планът е 3000 километра да влязат в ремонтни дейности през 2023 г. Това заяви пред БНТ инж. Венцислав Ангелов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му приоритет през 2023 година е доизграждането на автомагистралите "Хемус", "Струма“, „Европа“ и пътя Русе-Бяла, обхода на град Бяла, както и трасето от Видин до Ботевград.

"Автомагистралите ще бъдат доизградени с национален бюджет с помощта на европейски програми. Ще се търси и друг вариант за финансиране на тези участъци - определени участъци да се отдават на концесия", допълни инж. Венцислав Ангелов.

Той поясни, че трасетата са важни за икономическия растеж на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

ППо-бързо,че армията на нато няма време за губене

16

Аноним

преди 1 година

И кой ще поеме отговорност че 2 год и повече нарочно нищо не се правеше по инфраструктурата на цялата ни държава Къде са оставените пари за Хемус оставени от Борисов кой ще отговаря за тези рушения в държавата ни

15

Чичо

преди 1 година

Министър Иван Шишков и този преди него Гроздан Караджов сега откриха че Бойко Борисов е бил прав , почнаха кадрила с АПИ и хъка-мъка,така -онака............а работата не върви!.../Комитова сви едни 600 милиона от,,Хемус"и никой не разбра къде отидоха ,а се опитаха да замажат положението с някакъв който с чувал? откраднал 50 милиона ,пък май нищо не стана!?!?

fallback