Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-търсените професии на свободна практика в България са в IT сектора, счетоводните и финансовите услуги, както и графичния дизайн. Все по-атрактивни стават и професиите, свързани с медицински и образователни дейности. Това каза Анджела Серова, създател на платформата Looop, в предаването „Бизнес старт” с водещ Роселина Петкова.

Платформата Looop улеснява връзката между фрийлансърите и работодателите. Тя е разделена на категории и подкатегории за различните професии.

"Ние намираме нашите фрийлансъри чрез социалните мрежи, със специално таргетирани рекламни кампании в медиите и чрез личен контакт. Работодатели намираме отново чрез личен контакт”, обясни Серова.

В България има много добре подготвени професионалисти и те имат нужда от поле за изява, а нашата мисия е точно това – да дадем това поле за изява, каза събеседникът и допълни, че услугите на платформата са безплатни за фрийлансърите.

Предимството за хората на свободна практика е, че могат да работят от всяка точка на света и това е удобен начин за тях да намират желаната работа, която да работят отвсякъде.

"Работата от вкъщи или от която и да е точка на света по никакъв начин не отстъпва по качество от тази, която се извършва в офис среда”, подчерта Серова.

По думите й работодателите в България все по-често използват услуги на фрийлансър, като възнагражденията се определят на пазарен принцип и платформата няма отношение по този въпрос.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase