fallback

Общ преглед
Хора с увреждания протестираха пред Министерския съвет. Те искат по-кратки срокове за издаване на решение на ТЕЛК, а придружаващите заболявания също да се вземат предвид към основното.

Хората настояват Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ) да влезе в дневния ред на правителственото заседание тази седмица.

Един от инициаторите на акцията - Павлина Григорова, коментира пред БТА, че няма "политическо обяздване" на протеста. Тя обясни, че целта е да се покаже, че повече така не може да се продължава със сегашното положение с издаването на ТЕЛК.

От лятото е взето решение, че ще се върне старата експертиза преди 2018 г. В нея се взимат под внимание комплексно всички заболявания. В приложение 2 е направена и математическа формула, която няма да позволява орязването на проценти, коментира Григорова. Самата тя е в инвалидна количка и има няколко заболявания, основното от които е кардиомиопатия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Чудя се на родителит

преди 1 година

на такива като тези, за които пише по-долу. Отглеждат и хрантутят търтeu, успяват да им издействат някакъв доход под формата на такива пенсии и така качват на гърба работещите и осигуряващи се хора своите мързеливите си застаряващи "деца". Не се замислят как ще се справя лентяят след като мaйкa му си отиде от този свят. Имаме пред очите си пример в най-източната част на р-н "Изгрев"-Сф. Добре хранен, елегантен квартален плейбой за няколко години стана клошар, пропи се, апартаментът му е бърлога.

10

ЖОКЕРА

преди 1 година

ХОРАТА с увреждания СА ЗАБРАВЕНИ от ДЪРЖАВАТА ИНСТИТУЦИЙТЕ СРАМ

9

До#8

преди 1 година

Аааа ти да не си збъркал болницата ...щом са ти казали че е здрав ... смятай колко са некомпетентнни

fallback