fallback

В рубриката "5 минути извън новините" телевизия Bulgaria ON AIR ви разказва за Сашо от махалата в Куклен. Той е на 17 години и владее 5 езика и сам се е научил да свири на пиано от клипове в интернет. Мечтае да стане пилот, накарал е баща си да учи за парамедик и е от ромски произход. Но не последното, според него, го прави специален.

"Има определени стереотипи за ромите - като чуят, че е ром, означава, че е необразован, че е е тъп – при мен не, защото на мен не ми се е случвало. До някъде ние сме виновни. Голяма част от нас не мислят, че образованието е важно", сподели Сашо Димитров.

Сашо е и самоук пианист. Без да може да чете ноти, успява  да се научи да свири на пиано. Родителите му го подкрепят и тази негова страст, като му купуват пиано.

Момчето има две сестри - Живка на 15 и Алисия на 4 месеца. Когато е в първи клас, баща му и майка му заминават за Германия с него и сестра му. Сашо прекарва 5 години в Дуисбург.

Сашо не търси внимание, радва се, че може да е пример за някого, както е бил и за баща си. И мечтае. От училището в Куклен - за дълги полети до далечни дестинации - не като турист, а като пилот.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

popa ot razgrad

преди 1 година

ромите са като глутница...когато са заедно, има престъпност, насилие и т.н...отделят ли се от тази среда, има голяма вероятност да се нормализират...така че тези махали, гета, трябва да се премахнат...те са люлки на злото...

24

Анонимен

преди 1 година

Медиите с критерии за владеене на чужди езици и свирене на инструмент не се занимават с такива новини, освен ако не им е зададена тема. Т.е. платена публикация. Въпросът е какви са критериите за владеене на чужд език и инструмент за тази медия, все пак.

23

Анонимен

преди 1 година

До 20 Ония с побои и грабежи ги знаем. Ако искаш да промениш такива хора, често повече помага да дадеш пример как може да успеят без престъпления. Е, не те самите, но поне децата им. Но пък тези статии и примери трудно ще стигнат до тях. Иначе и най-лудият прангаджия би искал децата му да не лежат по затвори и да успеят. Ако ги остави да следват примера му, обикновено е от липса на вяра, че без престъпления имат шанс за успех, защото ще бъдат отритнати, не стават и т.н.

fallback