Снимка: БНР
fallback

Протестно шествие в защита на межународния панаир в Пловдив се проведе този следобед. 

Протестиращите настояват местната власт да защити интересите на града и на извънредната сесия в понеделник общинските съветници да променят решението си от декември миналата година. Това означава да отхвърлят приемането на акциите на Варна в смесеното дружество „Пълдин туринвест”.

Стотиците пловдивчани издигнаха лозунги "Долу копитата от панаира", "350 дка? Отказ да бъдат продадени", „Който продаде панаира няма място в общинския съвет“.

Протеста подкрепиха общински съветници и депутатът от Продължаваме промяната Росен Костурков. 

Утре е насрочена втора поред извънредна сесия на Общинския съвет, на която единствената точка е свързана с приемането на акциите на община Варна в дружеството „Пълдин туринвест“, което притежава пловдивския панаир. Мажоритарен собственик на дружеството е бизнесменът и бивш депутат от БСП Георги Гергов.

За сесията ще пристигне и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Протестът премина в шествие по Главната до паметника на Съединението при засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Дайте Панаира на руския консул. Заповед на Путин.

11

Анонимен

преди 1 година

Няма проблем да е частна собственост, проблематика ще настане заради продажните общинари, които ще одобряват проектите на различните инвеститори без да се поинтересуват до колко са законо и целе съобразни 661553

10

Филибареца

преди 1 година

Е,като пишете за Панаира,я вземете да понапишете и малко за историята му.Как беше прехвърлян от акционерни дружества със обществено участие,и как се стигна до придобиването му като частна собственост.Това е държавен имот,и правото му да бъде управляван е на Пловдиска Община.Тоя Панаир го превърнаха във дойна крава.Държавата налива,а някои другари само доят.Я от Общината да кажат какви са приходите за Пловдиска Община и града от активите на този колосален имот,и бивше държавно предприятие.

fallback