Снимка: БГНЕС
fallback

Цената на природния газ за месец януари ще бъде 179,72 лева/MWh, съобщиха от "Булгаргаз".

„Булгаргаз“ ЕАД уведомява клиентите си, че окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за месец януари 2023 г., е в размер на 179,72 лева/MWh или 91.89 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС).

За сравнение, индексите на европейските газови пазари за доставки през месец януари 2023 г. са на нива от 118 EUR/MWh.

Природният газ може да поскъпне с около 27% през януари, вместо с прогнозираните 40%, стана ясно от думите на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на общественото обсъждане на цените, съобщи БНР.

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди днес предложението на "Булгаргаз" за увеличение в цената на синьото гориво за януари с близо 40%.

Цената, която общественият доставчик искаше, е над 204 лева за мегаватчас без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. В крайна сметка регулаторът определи по-ниска ставка заради падането на стойността на газа на европейските пазари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

факт

преди 1 година

киро падна и цената на газа падна . дали е случайно ?

14

Неук

преди 1 година

За да могат изнежените по душа шопи да имат евтино парно, тзи, които сме на газ за бита ще плащаме повече и вече няма да имаме компенсации. Пак си гласувайте и си мислете, че трябва да сте солидарни и да деклрарирате доходи и да внасяте за пенсия. Докато на някой финансист или политик не му хрумне да девалвира валуата и фондът за пенсии и други данъците не гръмнат. Прецаканите са онези като мен, които са си помисилили преди десетилетия, че газът е по-доброто решение - е като комфорт е безспорно

13

Aman

преди 1 година

По принцип не съм песимист , ама май докато сме живи цените никога няма да почнат да падат надолу !!!!

fallback