Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Срокът на годност, произходът и съставът на храната са най-важните, които трябва да гледаме на етикета.

Oще по темата
Не е изключено описаното да не отговаря на съдържанието, уточняват от Асоциация „Активни потребители”.

„Ние проверяваме от години, защото нашите тестове точно това показват - какво има реално в продукта, съпоставено с това, което е на етикета. Отговорността е изцяло върху този, който пуска стоката на пазара. Да кажем, че ако един салам има някакви написани съставки, то този, който произвежда салама, и който написва етикета, носи пълна отговорност”, обясни Богомил Николов, председател на Асоциация „Активни потребители”, предаде Нова.

 Контролът е последващ. Проверките се правят от Българската агенция по безопасност на храните. Тя има мониторингова програма. Действа и по сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Deep Zone

преди 1 година

Проверявате баба ми, нали ако проверявахте като хората- големите магазини щяха да са затворени до един? :D Да им се посмеем обаче как си вярват за "проверките" :D Лично на мен поне от 10 (стоки) ми е ставало зле, което говори, че са набълбукани с отрови и ла*на :) Което не пречи на стадото да купува яростно, особено по празници..

5

Анонимен

преди 1 година

Трябват санкции за лошо четими етикети, такива които са на прозрачна опаковка или ситен шрифт. И също трябва да се въведе изискване за ръчно изработените изделия по магазините да пишат някъде съставките а не да не знаеш какво купуваш.

4

555

преди 1 година

Повечето хора консумират три пъти повече от необходимото. Има едно основно правило- стани от масата когато си леко гладен. Това което е по щандовете и привлича вниманието ви с шарения , по принцип е вредно. Винаги избягвайте шоколади, бонбони и мн. други изделия съдържащи хидрогенирана палмова мазнина, защото тя затлачва кръвоносната система и като следствие - инсулти, инфаркти. Извадете си от интернет списък с вредните добавки и не купувайте продукти с тях.Здравето е по-важно от всичко друго.

fallback