Снимка: БГНЕС
fallback

Руското посолство у нас публикува на своята страница в социалната мрежа Facebook равносметка с "основните външнополитически резултати на 2022 година".

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Oще по темата
Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти", се чете в позицията на посолството.

"Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с "колективния Запад“" пишат още руските представители у нас.

"Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на "Астанинския формат". Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения", се чете още в равносместката за отминаващата си 2022 година.

Там се отбелязва, че руската страна успешно е развила контакти с "многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

275

Хейхей

преди 1 година

Русия от векове е използвала Българите и България за обслужващ персонал който да ПОЧИСТВА РУСКИЯ БОТУШ и шпионите и както и посланиците и винаги са действали против БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ И НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС.

274

Бойко член на БКП

преди 1 година

Комуниста е русофил,русофила е комунист,трябва да се отнеме правото по какъвто и да е повод ,да посещават колективният запад, членовете на Възраждане,Атака,БСП,около Радев,паравоенни организации,клубове и организации за приятелство с Русия,защото ,те вземат ли политическата власт икономическата е в тях,докарат ли онези крадци на тоалетни чинии, онези бедняци и бандити в България,обикновеният про евро атлантически българин,ще бъде жестоко смазан и лишен от имущество и бизнес.

273

АЙДЕ БЕГАЙ

преди 1 година

До АБВ: ВСИЧКИ РУСУФИЛЧИТА , ПОД РЪЧИЧКА И ХОДОМ МАРШ В МАСКВА

fallback