Очаквано в последният работен ден за 2022 година се наблюдава засилен трафик.

Хиляди тръгнаха на път в страната и чужбина за Нова година, а на централната автогара в София имаше заявени извънредни 10 автобуса за днес следобед и утре до обяд

Екип на Bulgaria ON AIR среща Георги на столичната автогара. Трябва да стигне до Дупница, за да посрещне новата година. Но разбира, че автобусът ще се забави. В подобна ситуация са и други пътници. От столичната автогара отричат да има сериозни закъснения, като отбелязват, че за новогодишните празници са осигурени и допълнителни автобуси по няколко направления в страната.

"Всичко пътува по график и в рамките на нормалното. Имаме заявени извънредни 10 автобуса за днес следобед и утре до обяд, но мисля, че всичко ще бъде в рамките на нормалното", каза Иван Мирославов - изпълнителен директор на Централна автогара.

От автогарата са готови да пуснат още автобуси, ако се наложи. Повечето хора предпочитат да пътуват за празниците с автобус. А фирмите превозвачи предлагат отстъпки за двупосочни билети, има отстъпки за студенти, деца и инвалиди.

По данни на Института за анализи и оценки в туризма над 550 000 ще пътуват за празниците у нас и в чужбина.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase