"Това си е моето дете. Не знам защо така се е случило с другата жена, техен проблем", това заявява една от майките, чиито деца бяха разменени, пред камерите на Bulgaria ON AIR.

3-месечната Ванеса, която все още е при майката Севда Михайлова, расте в тежки условия - къщата е порутена, със счупени прозорци, а дворът е мръсен. Виждат се и висящи кабели.

Малката Ванеса е най-голямата радост на Севда до момента, в който в дома й идват полицаи и й съобщават, че детето най-вероятно е сменено в болницата и всъщност не е нейното.

"Сигурна съм, че това е детето, което аз родих и с което си тръгнах от болницата. Това, че те твърдят, че не е така, си е техен проблем", категорична е родилката. Тя твърди, че й е направен ДНК тест.

"Извикаха ме в СДВР, дойдоха и ми казаха, че трябва да отида там. При тях бяха тестовете. Ще си направя и аз, няма да се откажа", коментира тя. "В шок съм, как да не съм, като всяка една майка, прибрах се с рев. Но съм сигурна, че това си е моето дете, ще си направя тест."

Попитана дали при изписването нейната гривна и тази на детето са били еднакви, тя отговори: "Беше, но същия ден на изписването я качих горе, за да могат да я облекат за изписване, дадох дрешките, слязох долу за документите да се разпиша, не се усъмних изобщо, че ще има такова нещо."

Брат ѝ сподели, че жената се чувства зле и не иска да говори пред камери. Самият той - също.

"Зле е, това е. Какво да ви кажа? Реве си вътре за детето. Друго нищо не мога да ви кажа", заяви пред БНТ братът на Севда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase