Снимка: Bulgaria ON AIR

В "Завърналите се" този път Петя Кертикова ви среща с една дама, постигнала успех в изключително мъжкия свят на енергетиката. 

Завършила бакалавърска степен по трансатлантически отношения в столицата на шампанското – Реймс, тя надгражда квалификацията си с магистратура по международна енергетика в Париж. В момента Юлия Вергилова е търговски мениджър в най-голямата частна газова компания у нас и в същото време специализира икономическо развитие в Харвард. 

Със солиден опит в областта на енергетиката, днес тя казва, че нейният дом е България, където вижда неограничени възможности за развитие. 

Реших, че е енергетиката е нещото, с което искам да се занимавам - няма един ден, сходен с пердходния, признава тя.

За третата година от бакалавърската си степен тя избира Швеция, защото иска да разглежда енергетиката през призмата на устойчивостта. А в Азербайджан изследва как се съчетават възобновяемите енергийни източници и природния газ. Завършва магистратура по международна енергетика в Париж, а в момента прави специализация към Харварсия университет във факултета по политически науки.

Въпреки всичко тя е убедена, че България е мястото за нея. Предпочита да остане тук, вместо да продължи отново нанякъде.

"Моето място е тук, тук предпочитам да бъда, имам какво да свърша!", убедена е Юлия Вергилова.

Целият разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase