Снимка: Helpbook

Общ преглед
Строежите могат да бъдат обявени за незаконни поради редица обстоятелства, но при всички случаи основната причина е несъответствие с изискванията на закона. В днешния обзор ще ви запознаем с оплаквания в тази насока, които пристигнаха тези дни в платформата на Helpbook.info.

В един от тях наш потребител ни е изпратил снимки, на които се вижда площ, застроена в разрез с градоустройствените показатели на парцела. На нея е изграден ресторант в елитен квартал на София, чийто комин бълва гъсти кълба задушлив дим. Пушекът влиза в апартаментите на жилищна сграда и се намира на метри от нея. На другия тротоар пък има училище. Молбата е общината да вземе спешни мерки за опазването на чистия въздух и качеството на живот на обитателите.

Изпратиха ни и пореден сигнал за незаконен строеж в кв. Драгалевци: "Копае се изкоп с липсваща информация на информационна табела и други пропуски. Поради непрекъснатото строителство и на ул. "Вълшебна биле" (това са единствените улици, чрез които бихме могли да се придвижим от дома ни) и непрестанното влизане и излизане на тежка строителна техника и липса на асфалт и чакъл, улиците са невъзможни за преминаване на автомобили, а камо ли от хора. Надявам се на компетентна намеса и вземане на решения и ограничения в полза и на останалите жители и инвеститори и данъкоплатци в тази община! Прилагам видеа, като на последното нагледно се вижда как се нарушават закони и се отсича растителност без уведомление на съсед на имотна граница!" пише авторът на сигнала.

В друг сигнал от кв. "Изток" наш потребител се оплаква как поради строителни дейности били нанесени сериозни щети по къщата му: "Когато направиха изкопа, се свлече по цялата дължина около метър от двора ми, което доведе до напукване на стени. Сега строежът е завършен и обещанието на инвеститора, който е и собственик на имота, да ремонтира поне част от щетите не се изпълни. Възстанови се само дворната част, но по къщата отбягват да ремонтират, според уговорката, пукнатините. Повече от две години бяхме лишени от ползване на двора, три плодни дръвчета бяха погълнати, унищожена е градината. Моля за вашето съдействие", .

Изпратиха ни снимки от район „Красна поляна“, на които се вижда незаконно застроена тераса, която може всеки момент да се срути. Видно е как цялата пристройкасе е разрушила и отлепила от стената, като заплашва да се стовари върху някого. Според автора на сигнала собственикът не прави нищо по въпроса, а терасата е изключително опасна.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар