Снимка: БГНЕС
fallback

Жители на Пролеша излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет заради глобите за липса на винетка. Ще опростят ли глобите за стотици хиляди левове на хората от Божурище и Пролеша, натрупани заради липса на винетки?

Казусът се задълбочава, защото потърпевшите стават все повече и повече. Хората не са знаели, че трупат глоби, и не са знаели, че трябва да се движат с винетка. А сега някои дължат десетки хиляди левове и се канят дори да продадат дома си, за да си платят.

Пред Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева поиска да бъде обявена амнистия за глобите им. Все още обаче не са предприети никакви действия от страна на институциите и властите.

Хората заявяват, че няма нито един знак за винетка от София до Пролеша. „Ако пътят ще бъде платен, да сложат знак. Ако няма да е платен – тези глоби да отпаднат”, посочи една от потърпевшите.

Адвокат обясни, че анулирането на глобите има просто решение.

„Подали сме сигнал до МС. Целият проблем идва от едно непълно решение на МС. Могат да го допълнят със задна и дата и да освободят всички нарушители, минали през камерата на тол системата и да ги освободят от административна отговорност”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Селянина

преди 1 година

Дано всички Вас с отрицателните коментари ВИ сполети подобно НЕЩАСТИЕ!!!!!!!!!!!!ТОГАВА аз ЩЕ ВИ СЕ ПРИСМИВАМ и и ще ВИ НАРИЧАМ прости СЕЛЯНИ!!!!

17

Краси

преди 1 година

Като се правят на тарикати-да плащат!"Баламите"-плащат!Те-нееее!

16

Анонимен

преди 1 година

Столичани(селяни) всеки един от вас ако беше на тяхно място нямаше да си купи винеткаКой би платил за нещо което не го изисква никой?Ако всеки един от потърпевшите е уведомен на време за проблема едва ли ще чака 2/3 години за да вземе мерки.Мислете с тъпите си кратуни!!!

fallback