Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В последните години има възраждане на антисемитизма и ксенофобията, каза главният прокурор Иван Гешев при откриването на международната конференция на тема „STOP HATE SPEECH“, предаде БТА.

Случаите на дискриминация на база пол, полова ориентация, засягане на правата на малцинствата и други антидемократични тенденции са все повече. До всички тях води речта на омразата, каза Гешев.

България дава положителен пример за съжителство на малцинствата, каза главният прокурор, посочвайки, че в центъра на София има храмове на няколко религии.

След агресията на Русия в Украйна изглежда не се учим от историята. А за да не се повторят случаи като Холокоста, трябват действия, посочи Иван Гешев. Нека помним, че в началото е словото и злото започва с реч на омразата и трябва да се борим с дела срещу нея, посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 година

Алабалейшени.Кога ще гледаме българския вариант на филма-"Отнесени от вихъра"?

31

СъдЗаШайката

преди 1 година

За да гледаме и слушаме непрекъснато такива,като този тука,заслуга има от Драгалевци Ай дука.

30

Анонимен

преди 1 година

Някакви чужденци ни го насаждат и от сутрин до вечер ни правят пропаганди.Даже в коментарите към новините по едно време пишеха как Хитлер е герой,но спряха когато им предложихме ако ще връщат лагерите задължително да направят трудов за наркомани и спряха.От времето на хан Крум ние сме си толератни към различни етноси и религии.Само сектанти не понасяме,защото те са опасни за обществото.

fallback