fallback

В очакване на празниците регистрираме рекордно повишаване на цените на храните на едро у нас. Индексът на тържищните цени се покачи с почти половин процент.

Предпразнично данните на Комисията по стоковите борси и тържищата отбелязват абсолютен рекорд - 10 поредни седмици непрекъснато поскъпване на храните на едро. Най-много са поскъпнали яйцата, следвани от захарта и кашкавалът.

Борис получава пенсия от 500 лв., за празничната трапеза няма да се ограничава, защото има градина на село и си е приготвил зимнина.

"За Коледа от съседите купихме гъска за 35 лв. Имам три деца, 3 внуци и ние, и си ги събирам, колкото ми излезе - толкова, не ме интересува", категоричен е той.

Тази година хората са заделили повече средства, защото очакват празничната трапеза да им излезе значително по-скъпо.

"Сега очаквам да е двойно, не си спомням колко е било, но сега очаквам да е двойно, особено, ако се съберем цялото семейство, определено ще е толкова", сподели Елеонора.

До седмици се очаква повишението на цените на едро да се отрази и на етиките в магазините - няколко дни преди голямото пазаруване за Коледа.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 година

Бе яжте пържоли и пилешки бутчета, те са евтини, просто няма да ги запичате с кашкавал.

51

Albi

преди 1 година

Нещо се трият коментари. Заделили повече пари. От къде? От къде са заделили? 13та заплата ки има? От спа ли се лишават? Ако нямаш от къде ще заделиш? Бърз кредит за плюскане ли има? Който няма ще яде по-малко. Няма от къде да отделят някои хора. Само лъжете.

50

Нищо ви нема.бе

преди 1 година

ПАЗАРУВАЙТЕ С РУБЛИ. ..нали още не сте у ШЕНГЕН!

fallback