След 42 години в системата на МВР и пожарната главен комисар Николай Николов се пенсионира. През годините той ръководи стотици операции за спасяване на хора при бедствия и аварии. Днес получи и поредното признание – лично от държавния глава Румен Радев.

Пряк свидетел на най-големите бедствия и трагедии през последните 42 години директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" се пенсионира навръх 60-я си рожден ден.

"Признанието, което получавам днес, го приемам повече като такова заради рождения ми ден, най-вече и заради работата на нашите колеги. Няма как един ръководител на такава голяма структура да получи добри думи, ако неговите момчета и момичета не са винаги на място", коментира самият Николов по време на награждаването си.

От пожарната в родния му Перник до началник на дирекцията в София, главен комисар Николов пряко ръководи стотици операции по преодоляване на възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

"Нямах 18 години, когато влязох в столичната пожарна, това беше далечната 1980 година. На практика няма длъжност и звено, през което да не съм преминал, за да стигна дотук. Даде ми много тази служба, но най-вече познанствата, добрите екипи", подчерта той.

В последния си работен ден главен комисар Николов откри паметник на Юрий Захарчук, огнеборец №1 за ХХ век в България. Той беше награден от държавния глава Румен Радев с почетния знак на президента за изключителни заслуги по време на дългогодишната си и отговорна служба в системата.

Николай Николов ще продължи да помага за намаляването на риска от бедствия, а на неговото място се очаква да бъде назначен заместникът му - Александър Джартов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

11

До 12

преди 3 месеца

Още от 93г съм се отправил към Истинския живот предал съм Дух,Душа и Тяло на Господа Исуса Христа и чакам само кога ще премина в Истинския живот нямам търпение, другото е Ада там отиват всички които не са се предали на Господа Исуса Христа да му служат

10

Анонимен

преди 3 месеца

До 11: Защо не се отправиш към истинския живот, а си губиш времето с този измамния?

9

Анонимен

преди 3 месеца

Няма начин в Ада огъня не угасва и червея не умира, тук сме временно затова и данъци плащаме, след смъртта е истинският живот