IStockphoto

Чудили ли сте се някога какви други сили могат да влияят на навиците ви при шофиране? Оказва се, че звездните знаци не само влияят при избора ни на автомобил, но и играят роля в нашите действия зад волана. Един от най-големите специализирани брокери за автомобилни застраховки в Обединеното кралство, анализира своята клиентска база данни, която пък разкри какви са навиците и характеристиките на собствениците на автомобилите.

Оказва се, че 12-те зодиакални знака статистически се различават и като тип шофьори.
 
А ето и какви са най-често навиците за шофиране на различните зодиакални знаци:
 
Най-учтиви шофьори – Риби
 
Рибите са твърде добри, възпитани и мили и затова те най-рядко оспорват решенията на пътната полиция. Те приемат искрено, че са сгрешили и по-скоро биха се извинили, вместо да оспорват или да се опитват да се оневинят. При лека катастрофа, по вина на друг шофьор, те са склонни да се разберат с него човешки, без да му се нахвърлят или да пишат досаден протокол. Рибите обикновено са учтиви шофьори и не се държат агресивно на пътя. Те много често шофират безопасно. Това е знакът, който най-вероятно ще забрави да си купи винетка (да плати пътен данък), да си сложи зимни гуми навреме, да си мине автомобила на годишен технически преглед, да си поднови в срок гражданската отговорност и т. н. Рибите просто са легендарни с това, че имат нужда от напомняния!
 
Най-вероятно да обжалват глоба – Везни
 
Везните имат вродено чувство за справедливост и затова смятат, че винаги правят нещата по изпитания, надежден и правилен начин. Освен това те притежават особена гордост, така че идеята, че са шофирали в нарушение, просто не им понася. Те се смятат за перфектни и са убедени, че са карали автомобила си както трябва. Везните не могат да си представят някой да опетни името им и по-скоро учтиво ще накарат експертите или служителите на КАТ да преразгледат мнението си. В същото време Везните не харесват конфликтите и ще са първите, които ще предложат информация за застраховка, ако случайно ожулят бронята на друг шофьор.
 
Най-вероятно да притежава няколко коли – Телец
 
Телците често са любители на хубавите автомобили и са щастливи, когато имат възможност да си доставят удоволствието да си купят повече от една кола. Например една, която да ползват в града (по-икономична, работна и др.) и една, която да използват за дълъг път – по-луксозна, семейна и др. Телците са с 5% по-склонни от всички други звездни знаци да притежават поне три моторни превозни средства.
 
Най-склонен да кара автомобил в неизправност – Стрелец
 
Стрелците не обичат да се притесняват от твърде много ангажименти. Затова рядко притежават повече от една кола. Те искат да стигнат от точка А до точка Б възможно най-бързо. Този знак е склонен да купува коли втора употреба на изгодни цени и може да бъде толкова увлечен от ентусиазма си за покупка, че да пренебрегне практичните неща около сделката или с други думи да се сдобие с трошка. Затова е добре до него да има партньор или приятел, който да е в състояние да го накара да отдели момент за размисъл, преди покупката! Освен това Стрелците са толкова съсредоточени върху пътуването, че пренебрегват предупредителните светлини на таблото и често се оказват в ситуация автомобилът им да ги изостави на пътя и/или да трябва да звънят на пътна помощ.
 
Най-големият хейтър на каравани и кемпери – Лъв
 
Лъвът определено е дошъл на този свят, за да живее достоен и за предпочитане луксозен начин на живот, а почивката му трябва да включва много пространство, добро обслужване и по възможност 5-звезден хотел. Представителите на тази зодия не могат да почиват в каравана, кемпер или бунгало. Самата мисъл, че трябва да използва обществени съоръжения, е много далеч от Лъва. Разбира се, има някои невероятни, изключително бляскави кемпери, но въпреки това Лъвът би предпочел да кара елегантна, бърза кола, отколкото да си даде парите за луксозен кемпер.
 
Още от хороскопа и други новини от астрологията ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase