Снимка: БГНЕС
fallback

4-дневна работна седмица - този модел набира скорост в Европа, а отскоро и в няколко български компании. Синдикати и работодатели вече обсъждат как времето за труд у нас също трябва да се синхронизира с новите европейски регламенти, съобщи Нова.

В няколко европейски държави одобриха идеи за съкратена работна седмица.

Oще по темата
Това е факт във Великобритания.

Пилотният проект е за шест месеца и в него са включени 3300 работещи в различни сектори - от производство до строителство и финансови услуги.

Според синдикатите, ако тази схема започне да действа и у нас, то това не трябва да се отразява на доходите на работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Дядо Коледа

преди 1 година

Един съсед и приятел работи 32 дни в месеца сумарно. Отпуска за по 5 дни на 3 години. Побелял, но казва че е щастлив.

73

Анонимен

преди 1 година

4 дневна работна седмица е добре, има много сфери в които ако сгъстиш свършената работа през седмицата ще станат и 3 работни дни, другото е мазане по телефоните или клинч по ъглите. Тези проучвания които текат го доказват същата производителност по малко разходи в производството, КПД-то се увеличава със същата заплата. Мойта седмична работа мога и в 2 дни да я свърша ако се напъна, предпочитам свободни дни вместо пропилени часове на работа

72

Иван

преди 1 година

Кой е този безумец??Ние не работим как трябва 5дни та станахме за 4.Каква производителност имаме за да почиваме.Не са само аут специалисти.Има производства които се работи само ръчнио.Освен това защо е необходимо да се почива и в понеделник когато празника е в събота и неделя .Това го няма в никоя страна!!!

fallback