Снимка: БГНЕС
fallback

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Oще по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Бай Пешо

преди 1 година

Заради тази писта Македония, майка България колко войни води. За да се изпълни Сан Стефанския идеал за обединена България. Три са основните български области, които олицетворяват Българското етическо землище. Мизия, Тракия и Македония. За онези които не са били в часовете по история нека сами да потърсят кои са тези области. Както казваше покойният професор Божидар Димитров, България отвсякъде граничи само със себе си.

113

Бай Пешо

преди 1 година

Македонците,е за тях, всичко е тяхно. Как беше във вица. Луно, Луно,земльо македонска,па ли ке те делиме,па ли за теб ке се биеме.

112

тва е етно

преди 1 година

джендаризъм , аз се определям като трак днеска. искам всички да се обръщате към мен по начина по който се самоопределям. Също се самоопределям като умен и красив. Искам така да се обръщате към мене от ся натъй

fallback