Снимка: БГНЕС
fallback

Средните данни за 2021 г. сочат, че 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си за отопление, стана ясно от думите на социалния министър Лазар Лазаров.

"Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разширява обхвата на социалните помощи, но енергийната бедност не е функция и не се отъждествява само с отоплението, макар че това е грешка, която често се спекулира, така че целевата помощ по отношение на отоплението не следва да се отъждествява с линията на бедност", уточни той.

Лазаров добави, че в Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат заложени мерките за подпомагане на енергийно бедните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Май още дълго България ще се топи. Не е нормално да работиш и парите да не ти стигат за неща от първа необходимост. ГЕРБ ни унищожават.

12

Анонимен

преди 1 година

Освен дето ни падна покупателната способност, ами се напълни със всякакви ментета като сирене с повишено водно съдържание, уж бутче ама половината от гърба на пилето към него и т.н. качеството на живота падна стремглаво и става все по мизерно и отровно да се живее тук.

11

Програмист

преди 1 година

До Анонимен 8 : В едно си прав :) Не мога да работя за 710 лв бруто.

fallback