Снимка: БГНЕС
fallback

В последните дни в платформата на Helpbook.info постъпиха не малко сигнали от граждани адресирани към БАБХ. Ще ви запознаем с част от тях:

"От много време купувам многозърнест хляб, като в семейството ни хляб ядат само децата ни - близнаци на 2 години и половина. Досега всичко е било наред и винаги им е харесвал. До днес. Хлябът е купен в неделя - 23.10.2022 г., опаковката беше цяла, като вчера ядоха от него. Днес вадя две филии, които приготвям, вадя трета и тя е с дупка. Видно и от снимките, следващите четири отново са с дупки, след което филиите са цели. Определено са ядени от мишка или нещо подобно. В плика нямаше животно и не мога да си обясня как са изядени филиите по средата на хляба, като и от двете страни имаше много непокътнати. Единствено си мисля, че се е случило, докато хлябът все още не е бил пакетиран. Вкъщи няма мишки и хляба винаги седи опакован с прилепени филии една към друга, в друг плик. Недопустимо е в днешно време това да се случва, още по-малко с хляб. Недопустимо е толкова голяма компания да се излага по този начин. Продуктите, които произвеждат, се консумират от хора на всякакви възрасти и силно се притеснявам за здравето на децата си, след като са яли от този компроментиран хляб. Моля за проверка, защото явно имат сериозен пропуск в производството."

В друг сигнал наш потребител ни пише, че закупил свинско месо от хранителен магазин, но впоследствие останал изненадан: "Цветът на продукта беше нормален, нямаше особен или странен мирис. Но когато го сложих в тигана и започнах да го пържа, потече бяло от него, отдолу излезе нещо като сажди? Месото стана с много странна коричка, детето го опита и го изплю, също и аз го опитах - странен вкус, но не на месо? Не посмях да го глътна.
Може би с това месо готвят и на топлата витрина и тогава не се усеща? Не знам, там пазаруват възрастни хора, да не се натрови някой. Едната част съм я запазила, мога да я дам за изследване."

С молба за проверка към същата институция ни писаха от област Шумен: "В област Шумен, село Лозево, има фирма за транспорт и хотел на кучета. Моля да бъде извършена проверка за налична регистрация в БАБХ, лиценз за дейността, спазено ли хуманно отношение към животните, както и дали има данни за развъдна дейност, и индификация на животните."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 22 - Не съм много убеден че знаеш значението на думата " ФИРА" ! Не е срамно да питаш " братко" , дори и в светите книги го пише : Попитай и ще ти се каже !

25

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 13 - Ти недей на нас тези ! Ти за времето до 1989 само си подочул нещичко от баба ти или от другите баби в махалата ! Само ще ти кажа че като дете ме пращаха на ФУРНАТА ( така се казваше там дето правеха хляба ) да купя хляб ( ТОПЪЛ ПРЕСЕН и токущо ОПЕЧЕН ) и докато стигна до вкъщи единия заминаваше Качвах по три кила на седмица и накрая спряха да ме пращат защото започнах да гоня КИНГ-КОНГ на килограми ! Детството ми мина на улицата топъл хляб и домати , лук и чесън от градината

24

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17 - Да не е било синьо сирене Рокфор ?!

fallback