Снимка: БГНЕС
fallback

Полетът на Wizz Air в петък (21 октомври 2022 г.) от Рим до София е отменен заради стачка на служителите на италианските летища и авиолинии. Това установи репортер на TravelNews, който трябваше да пътува със същия полет. Всички 70 българи, които е трябвало да се върнат в София, цял ден са останали на летището да чакат полет за връщане и информация.

По-късно следобяд Wizz Air решава да прехвърли пътниците за следващия полет от Рим до София, който е чак в понеделник. Авиокомпанията осигурява безплатно настаняване на хората в Silva hotel splendid в село Фиуги, до Рим. Извозва ги до там, като им осигурява само закуска и вечеря. Не им осигурява обяд въпреки, че вината не е тяхна.
В групата от 70 човека има малки деца и възрастни хора.

"Не е нормално да няма обяд след като има хора без достатъчно пари. Някои нямат и кредитни карти", коментираха пътници. Те са очаквали Wizz Air да организира връщането им през други летища или да изпрати допълнителен самолет да ги прибере. А не да останат чак до понеделник. Някои са на работа и имат проблем вече с работодателите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Всички пътища водят до Рим.

15

Алекс

преди 1 година

Бездарен опит да се плюе върху Wizz Air.Авиокомпанията няма вина за създалата се ситуация.И какви са тези,дето са тръгнали на път без да могат да си купят един сандвич за обяд.Като нямаш пари ,си стоиш в къщи.

14

VladTepes

преди 1 година

Да се обърнат към архиепископ Хаджаг Барсамян. При низкобюджетните авиокомпании винаги има реален риск да се наложи да се търси съдействие от бюро жалби.

fallback