Снимка: Helpbook
fallback

Продължават да пристигат сигнали в платформата на HelpBook.info за нерегламентирани сметища из цялата страна. Едно такова се намира в центъра на София, в заграден имот, в непосредствена близост до автобусна спирка. „Дори след подаване на сигнали от граждани и издаване на предписания от общината към частния собственик не са предприети действия по отстраняване на сметището и предотвратяване на повторното му образуване. Моля да бъдат предприети съответни действия от институциите за отстраняване на сметището, както и да бъде предотвратено последващото му образуване.“ Нашият потребител е изпратил файлове с кореспонденция и снимка на мястото за справка.

Сигнализираха ни за непрестанен шум от строителен обект в район „Сердика“: „Невероятен целодневен шум, непрестанно задръстващи кранове и строителни материали вече 3 години. Докато се строеше - добре, въпреки че едва ли са имали разрешително за затваряне на улицата, защото на метър от тях зоната си работеше. Сега - имат вътрешен двор, но техниката им е на тротоара отвън, без да е оградена и обезопасена и ни подлага на непрекъснат тормоз от шума на машините. Вътре в съседните жилища човек не може дори по телефон да говори от адския шум“, се твърди в сигнала.

За системно нарушаване на обществения ред ни сигнализираха и от район „Красно село“. Оплакването се отнася за кафене, което се е превърнало в кварталната кръчма и шумът от него тероризира живущите наоколо до малките часове на денонощието. Въпреки опитите за нормален човешки разговор със собствениците- резултат липсва и границите на търпение, толерантност и разбиране отдавна са преминати.

Завършваме днешния обзор със сигнал за незаконно пристроени тераса и навес към къща в с. Владая. „Моля да бъде извършена незабавна проверка и след установяването на изнесените от мен факти да бъдат приложени всички законави мерки за премахването на тази пристройка към имота. Моля да бъда уведомен в законоустановен срок за резултатите от проверката“, пише нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

.... да направят

преди 1 година

беседка в двора си. Те повярвали на нейните думи, че на това място, още преди те да купят имота, изпод земята нощем излиза някаква "подземна вода". Поясни ни, че нямало къде другаде да направят беседка в двора си, а тя не искала да има такава, защото преценила, че ще могат да се качват на седалката в беседката и да надничат в нейния двор. Тази дама претендира, че е потомка на някогашния софийски хайлайф от царско време. Не знам, може и да е.

11

........ но скрита

преди 1 година

в листака на дървото. Остана така, като замръзнала в продължение на няколко минути, после пак така пъргаво слезе и ни разказа подробно какво е видяла в съседския двор. Обясни ни, че има много добър слух и долавя и най-слабия шум в двора на "онези селяни" (съседите, които не били кореняци софиянци). Разказа ни и за хитроумния начин, по който подпъхвала маркуч в пролука в основата на оградата, точно в ъгъла. За целта ставала след полунощ и така наводнявала мястото,където "онези" искали да направят

10

Софийска история

преди 1 година

Познавах една дама с висше образование и с големи претенции, която държеше висока бояджийска стълба близо до оградата, деляща нейния двор от съседния. Беше доста пълничка и не допусках, че лично тя ползва тази стълба. Но веднъж, докато й гостувахме, тя изведнъж ни направи знак с ръка да замълчим, ловко плъзна стълбата до оградата и я подпря така, че горната й част да е в клоните на едно дърво. После пъргаво се изкатери и застана така, че главата й да е над оградата, но скрита в листака .........

fallback