Снимка: Helpbook

Продължават да пристигат сигнали в платформата на HelpBook.info за нерегламентирани сметища из цялата страна. Едно такова се намира в центъра на София, в заграден имот, в непосредствена близост до автобусна спирка. „Дори след подаване на сигнали от граждани и издаване на предписания от общината към частния собственик не са предприети действия по отстраняване на сметището и предотвратяване на повторното му образуване. Моля да бъдат предприети съответни действия от институциите за отстраняване на сметището, както и да бъде предотвратено последващото му образуване.“ Нашият потребител е изпратил файлове с кореспонденция и снимка на мястото за справка.

Сигнализираха ни за непрестанен шум от строителен обект в район „Сердика“: „Невероятен целодневен шум, непрестанно задръстващи кранове и строителни материали вече 3 години. Докато се строеше - добре, въпреки че едва ли са имали разрешително за затваряне на улицата, защото на метър от тях зоната си работеше. Сега - имат вътрешен двор, но техниката им е на тротоара отвън, без да е оградена и обезопасена и ни подлага на непрекъснат тормоз от шума на машините. Вътре в съседните жилища човек не може дори по телефон да говори от адския шум“, се твърди в сигнала.

За системно нарушаване на обществения ред ни сигнализираха и от район „Красно село“. Оплакването се отнася за кафене, което се е превърнало в кварталната кръчма и шумът от него тероризира живущите наоколо до малките часове на денонощието. Въпреки опитите за нормален човешки разговор със собствениците- резултат липсва и границите на търпение, толерантност и разбиране отдавна са преминати.

Завършваме днешния обзор със сигнал за незаконно пристроени тераса и навес към къща в с. Владая. „Моля да бъде извършена незабавна проверка и след установяването на изнесените от мен факти да бъдат приложени всички законави мерки за премахването на тази пристройка към имота. Моля да бъда уведомен в законоустановен срок за резултатите от проверката“, пише нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase