Снимка: БГНЕС
fallback

"Държавните институции са подложени на атака вероятно от руски хакерски групи. Прокуратурата, заедно със службите за сигурност, ще защитят българския национален интерес и този на европейските ни партньори от зловредно влияние".

Това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в туитър.

Oще по темата

Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS атака, свързана със забавяне или временно ограничение на достъпа до сайта, съобщиха от по-рано от Президентството.

Уточнява се, че са предприети мерки за намаляване на въздействието на атаката. „В нито един момент не е имало посегателство върху съдържанието на сайта, а само затрудняване на достъпа до него”, допълват от прессекретариата на президента.

По-късно стана ясно, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с разпространената информация за хакерска атака срещу български сайтове. Атаката е била от типа DDoS-разпределителна атака за отказ от услуга.

Проверката е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност" и на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съобщават от прокуратурата.

Оттам не посочват кои сайтове са били обект на хакерска атака, но според медийни публикации става дума сайта на президентството и за правителствени страници в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Прекаляваш,Гешев!

преди 1 година

Колко ти плащат за реклама на сайтове които никой не гледа?

54

Анонимен

преди 1 година

Видяхте ли сега русофили, какви "приятели " и "славянски" братя си имате в лицето на Русия? По- коварни и отмъстителни злодеи от руснаците няма!

53

Анонимен

преди 1 година

Прокурорчето с Мафията не спря с ПР-ите.Къде бил защитника на Българската държава.

fallback