Снимка: БГНЕС

КЗП започва контролна дейност на предлаганите за продажба стоки - дърва за огрев, дървесни пелети и въглища в търговски обекти с териториален обхват в цялата страна по спазване изискванията на Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, съобщиха от Комисията.

Обхватът на проверките ще бъде по отношение на общо задължение за предоставяне на информация (основни характеристики на стоките, данни за търговеца, крайна цена, когато е приложимо условия за доставка/плащане и др., етикетиране, обозначаване на цените и допълнителни услуги, ценоразпис, издаване на документ за покупка и т.н.).

В хода на извършваните проверки на предлаганите за продажба дървесни пелети, е необходимо да се установи наличието на информация за съответствието на продукта с относимите стандарти за пепел и калоричност. В случай, че е налице такава информация, ще се изискват документи, удостоверяващи изпитване по съответните стандарти. В случай, че не е налице информация за съответствието на продукта с относимите стандарти, ще се вземат проби за изпитване в акредитирана лаборатория.

Проверките ще продължат до средата на ноември.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 месеца

Ку рнелия

4

Анонимен

преди 3 месеца

Тя и *** щеше да пари проверки,да сваля цените и прочие. Пък като лапна от баницата забрави за обещанията си

3

БАНко

преди 3 месеца

ЕРДОГАН ЩЕ ПРАВИ ГАЗОВ ХЪБ ЗА РУСКИЯ ГАЗ ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ЕВРОПАТА !!! КЪДЕ БЯХМЕ ПРЕДИ 35 ГОДИНИ ... ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ?????!!!!