Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В знак на съпричастност с убития снощи таксиметров шофьор в столичния квартал "Разсадника" Христо Трайков негови колеги бяха блокирали Орлов мост, предаде БНР.

В знак на протест и с искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства шофьорите са протестирали по-рано и пред Трето районно управление на полицията в столицата. От Националния таксиметров синдикат не посочат точно кога кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и движението ще бъде възстановено.

Oще по темата
Очаква се към таксиметровите шофьори да се присъединят техни колеги от страната. Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, заяви пред БНР, че към 4:30 ч. обстановката на Орлов мост е спокойна.

"Около 60-70 коли сме, като към момента имаме информация, че от Пловдив пътуват насам колеги, които ще ни подкрепят. Качили сме го по нашите "Фейсбук" групи. Най-вероятно се очаква, че може би ще тръгнат и от други градове - Търново, Ямбол. Имаме три съдружни организации, с които работим заедно и като има инцидент някъде, тръгваме от всички краища на България. Просто това в момента е един спонтанен протест, който е в памет на колегата. Докато можем, ще сме тук", каза той.

По-рано по данни на синдиката на мястото са били над 100 автомобила.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи Петър Владимиров.

Той също така очаква представители на МВР да отидат на разговарят с протестиращите.

"Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и т.н. да дойде, защото нашият живот не струва стотинки, не струва нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме такъв идентичен случай с колега от Ямбол, който за щастие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на ВКС. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този колега. Все пак баща на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е безценен. Затова не възнамеряваме да се приберем в скоро време, защото искаме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват", подчерта Владимиров.

И още за исканията на таксиметровите шофьори: „Да видим полицията докъде си е свършила работата. Да ни дадат някаква информация. В момента нямаме информация - задържан ли е убиецът на колегата, не е ли задържан, какво се случва. Знаем, че май е задържан в Трето районно управление, но дотам. В момента тук има представители на МВР, които ни охраняват. И Жандармерия, и полицейски сили. Ние повече информация нямаме", уточни още за исканията на протестиращите Петър Владимиров.

Към 7 часа тази сутрин движението на Орлов мост вече е възстановено.

По-рано през тази нощ около 50 таксиметрови автомобила блокираха  столичния булевард "Тодор Александров", след като по-рано през деня техен колега почина, след като беше пребит и намушкан с нож.

По случая беше задържан криминално проявен 23-годишен мъж. Toй бе отведен в столичното 3-то РПУ, което се намира непосредствено до мястото на протеста. Въпреки късния час, таксиметровите коли протестират с включени фарове и клаксони. В района имаше засилено полицейско присъствие.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 1 година

Така ще бъде след като се оказва, че полицията се е напълнила с пр...ки любовници на криминално проявени и метреси, наркопласьори и всякакви други. Прокуратурата стои зад тях. Няма оправия.

66

Анонимен

преди 1 година

А всъщност се оказа че бакшиша извикал трима авери и пребили момчето. Бакшишите са гадно племе, радвам се за този.

65

Анонимен

преди 1 година

Няма контрол върху спазването на закони и правила. Хората са оставени сами да се оправят кой както може. И да, добро е сравнението с джунгла, на нея заприличва страната ни.

fallback