Снимка: БГНЕС

Поради възникнала повреда в контактната мрежа на Централна гара София от 04:35 ч. е затруднено движението на всички влакове, които пътуват по направлението София-Драгоман-София и през Искърското дефиле, съобщават от БДЖ.

До 10:55 ч. беше прекъснато движението на влаковете по това направление, поради което беше създадена организация от „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД за превоз с автобуси за пътниците от Централна гара София до гара София Север и гара Илиянци, откъдето да продължат своето пътуване с влак, както и в обратното направление от гарите София Север и гара Илиянци до Централна гара София.

Поради наложената извънредна промяна в организацията на движение, композициите пътуват със закъснение, а някои влакове се движат по отклонени маршрути.

Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" работят по отстраняването на повредата, като от 10:55 ч. движението на влаковете постепенно започна да се нормализира.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за закъсненията на влаковете от служителите на билетните каси, електронните табла на Централна гара София и националния информационен телефон 02/931 11 11, както и да следят движението в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg).

БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase