Снимка: МО
fallback

"Българската армия ще продължи да помага на населението в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово поне още месец. Предстои изготвянето на нов план, по който ще се осъществява участието на военнослужещите във възстановителните дейности." Това съобщи командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите в пострадалите населени места, съобщиха от МО.

Вече единадесети ден военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да оказват помощ за отстраняването на щетите, причинени от наводнението в обществените сгради и частни домове на самотни хора в най-засегнатите от бедствието населени места на община Карлово.

Днес в селата Слатина и Каравелово помагат 63 военнослужещи с 5 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. 40 човека от двете авиобази – в Граф Игнатиево и Крумово, работят по разчистването и възстановяването на село Богдан.

Българската армията се включи в помощ на населението още в първите часове на 2 септември, след настъпването на бедствието. „Водата е стихия и течението беше изключително силно в онзи момент. Рискът да загубим някого от нашите хора също беше доста голям. Успяхме да окажем съдействие и да евакуираме хората, чийто живот беше застрашен”, каза бригаден генерал Дешков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Върховата перверзия - ако искат дните в които са участвали в разчистването да им се зачетат за трудов стаж, трябва да си внесат осигуровките като обучаеми във ВУЗ.ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ДА РИНАТ КАЛ БЕЗПЛАТНО И БЕЗПРАВНО?!?!??

7

Анонимен

преди 1 година

Статута на курсантите е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН. Нямат право на работа, а не им се зачита трудов стаж.А Конституцията гарантира правото на труд.

6

Анонимен

преди 1 година

Няма желаещи защото МО отдавна си е заслужило репутацията на ненадежден и нелоялен работодател. Тоест- такъв с който се уговаряш( и то писмено) при едни условия, а той ги нарушава безогледно едностранно.Като при това нагло вменява ,че задълженията за другата страна остават непроменени.Колко лейтенанти имаха договори за по 10 г. служба ,а ги съкратиха на следващата година след завършването.Кой ще се хване с такива?

fallback