fallback

До 16:30 ч. на 21 септември бизнесът може да кандидатства по първата отворена за България процедура от Плана - "Технологична модернизация".
Oще по темата
Тя е в размер на 260 млн. лв., а подаването на документите е изцяло онлайн.

Илияна Илиева от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на иновациите и растежа посочи пред Bulgaria ON AIR, че процедурата е насочена към производствени предприятия, но не само.

"Условията могат да бъдат намерени в информационна система ИСУН 2020, откъдето реално се кандидатства. 50% от общата сума на инвестицията са безвъзмездни средства за предприятията. За микропредприятия общата безвъзмездна сума може да бъде до 180 хил. лв., за малки предприятия е до 350 хил. лв., а за средни - до 700 хил. лв.", разясни Илиева пред Bulgaria ON AIR.

"Предприятията имат нужда от инвестиции. Чрез нашите процедури се стремим да помогнем на бизнеса да си стъпи на краката. Не очаквам да останат неусвоени средства. Всичко е публично. Има обществено обсъждане в рамките на месец", каза още Илияна Илиева.

Министерството на иновациите и растежа управлява около 7 млрд. лв., от които 6,5 млрд. се управляват от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност". Европарите са по 4 различни направления, стана ясно още от думите ѝ.

Предвидени са и ваучери за 25 млн. евро по програма "Научни иновации и изследвания в предприятията". Естеството на програмата е да подпомогне сътрудничеството между бизнеса и научните организации. Ваучерите ще се предоставят на малки и средни предприятия, като ще им се помага да разработват иновативни дейности, които след това да бъдат комерсиализирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Пфффф

преди 1 година

руса експертка, баце!

5

Наско

преди 1 година

Отиват за железа и тухли

4

Анонимен

преди 1 година

Е и предприятията са на нашите и другите. Доста от комунофирмите теглиха последните години едни гигантски инвестиционни кредити и сега даже са напред с погасяването. Тъй де - за какво се бориха хората да спечелят изборите няколко пъти. Още един цикъл и те ще са изплатили кредитите, а държавата ще е фалирала. Майната и на държавата

fallback