Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Емили с тротинетката отново бе засечена да лети с много над разрешената скорост, този път по бул. България. С нея на тротинетката, докато се е движела със 100 км/ ч, е бил и приятелят й Тихомир.

Още по темата
одор Тошев изпраща видео на NOVA, в което се вижда движението на Емили по пътя в тъмната част на денонощието.

"Пътувайки, бяхме задминати от един много бързо движещ се обект. Държа да подчертая - слабо осветен. Първосигналната реакция на съпругата ми подсказа, че нещо се случва отдясно, аз въобще не ги видях в страничното огледало и автоматично минах в лявата лента. Това си е шок. Единствено задният пасажер имаше светлоотразител на раницата и това ми подсказа, че имаше движещ се обект пред мен", обяснява той, а по-късно добави: "Въпросното превозно средство се движеше в трите ленти, без никаква индикация за престрояване. Останалите участници в движението не знаехме траекторията и всички карахме бавно отзад."

"Вече ще си поправим грешките. Хубаво е по тъмно да караме с включени силни фарове", каза на свой ред Емили и отново изрази позицията си, че иска да бъдат въведени нови правила за тротинетктите.

Тошев обясни, че при подобни нарушения във Великобритания директно конфискуват тротинетките, а в Норвегия наказанието е 1 година затвор. Тихомир, приятелят на Емили, прие с надсмешка тези правила.

Емили отново разказа за падането си на Околовръстното шосе: "За първи път карах тротинетка в провилен дъжд. При маневра за изпреварване се подхлъзна преднага гума, аз се пързалях около 50 метра, а тротинетката - 100 м."

"Ще се откажа да карам в мокро време, но пак ще си летя по магистралите", заяви категорично Емили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase