Снимка: БГНЕС
fallback

При мобилизация на строителя на интерконектора е възможно газовата връзка с Гърция да бъде готова до 10 септември. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на брифинг, на който представи своя екип и приоритетите на ръководеното от него министерство.

Oще по темата
По думите му държавата изцяло подпомага всички дейности по строителството на газовата връзка.

Шишков добави, че все още има някои пропуски, които трябва да се оправят. За целта е създадена програма, която да подпомогне по-бързото завършване на съоръжението.

Освен това служебният министър е предложил завършването на обекта да бъде разделено на два етапа. В първия етап да бъдат включени тези части, които няма да попречат на експлоатацията на обекта, без да се прави компромис с безопасността.

Другите мерки, залегнали в проекта, ще останат за втория етап, защото е важно интерконекторът да бъде пуснат навреме. Проектът за разделянето на етапите се очаква да бъде внесен днес. Все още остават да се довършат дейности по първия етап.

Регионалният министър заяви още, че е възложено на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да започне подготовка на конкурси само за зимно почистване. о думите му това е направено и те са качени на сайта на АПИ. Целта е в кратки срокове да се осигури зимното почистване по законов начин.

Според служебния министър бившето ръководство на АПИ е направило опит да остави държавата в невъзможност да осигури зимното почистване с цел да бъдат удължени договорите за текущите ремонти, които вече веднъж са били удължени. "Друго обяснение аз нямам", заяви арх. Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

Киро му викаше "инфраколектор"...

40

до Българин

преди 1 година

Е, готово ли е? Киро твърдеше, че една седмица след като си тръгне трябва да открием интеконектора - още в края на юли. Снимките показаха съвсем друго, огромни недовършени неща. При това 10 септември съвсем не е сигурен срок, говори се за пълна мобилизация.

39

БКП

преди 1 година

Искам пък да е готов интерконектора не на 10, а на 9-ти септември. През тази, а не през следващата 2023 г. Нещата с газа стават същите като с АМ Хемус. Започната от Тодор Живков през 80-те г. на м. в., но дори и самият Бойко Борисов не можа да й резне лентичката.

fallback