Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Граждани се събраха пред президентстската институция тази вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Руската федерация относно доставките на газ.

Протестът е под надслов #ГАZwithme. На излизане от президентството държавният глава Румен Радев беше посрещнат от тълпата със скандирания “оставка”.

“В момента голямата опасности е, ако някой реши да промени курса на България в своята евроатлантическа ориентация и да върне България в периферията на политики, тирижирани от руската държава. Кремъл не се съобразява с търговски договори и е наивно да смятаме, че едно подновяване на договора с "Газпром" би гарантирало енергийната сигурност на България. Важно е да приложим онези политики, който да ни направят независими не само от руската газ, а от газа като цяло”, заяви бившият екоминистър Борислав Сандов.

“Нищо не се е променило от 2013 година. Още от времето на Орешарски се въртят едни и същи кукли на Москва тук. Основните ни искания са никакъв "Газпром" или поне това е моето. Никакъв "Газпром" и никакви занимавки с руски глупости”, заяви Евгени, един от протестиращите пред президентската институция.

Едно от исканията на протестиращите пред сградата на президента е незабавното пускане на интерконектора с Гърция. Протестиращите се обявяват за даване на гаранции за независимост от Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Бунтата

преди 1 година

Жалки платени ***.Ако ги питаш какво означава-газ дрън мрън-не знаят!!!Но искат оставката на президента Румен Радев!!!Искайте бойко в затвора,защото президента договори газпром да свали цената с 40процента и върна на България суми ти милиони,но банкянския генерал *** ги открадна!!!

99

питащ

преди 1 година

Днес защо триете коментарии които не се харесват на Сорос. Заради онова недоразумение от фотос 10 ли. Това показва какви некомпетентни хора протестират за нещо за което не знаят защо протестират. Вижте коментариите на хората за доставка на газ от Газпром Русия. Точно такива преобладават за разлика от сороските слуги.

98

Тон

преди 1 година

Миризливите ***, получиха някой лев да смърдят!

fallback