Снимка: БГНЕС
fallback

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

561

До 611

преди 1 година

Да не говорим, че единствената причина да са били 9млн българи е защото никой не можеше да напуска страната. Защо напускането на страната беше забранено умнико, мислех че при прекрасния комунизъм никой не би искал да напуска, нали? Хахахаба

560

До 611

преди 1 година

Ето това чаках, останалите поне бяха достатъчно умни да си мълчат, за да не докажат колко са прости, но ти нямаш такъв проблем. 3 фалита за по-малко От 50 години за България по времето на комунизма! Дай да говорим за икономиката умнико, България днес има 3 пъти реален БВП на глава от населението, отколкото по времето на комунизма, което значи, че днес средния българин може да консумира поне 3 пъти повече продукти и услуги, отколкото по времето на комунизма. Това ти е жалкия комунизъм, умнико!

559

Ддд

преди 1 година

Вместо да ви е срам че заради Америка и техните слуги кирчовци цените станаха тройни ,тръгнали да протестират срещу евтиния газ .тва са платени *** .

fallback