Снимка: архив, БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) призовават служебния министър на здравеопазването да преосмисли наложената мярка за задължително носене на маски на закрито в столицата. Това се посочва в съобщение, изпратено от пресцентъра на партията.

Още по темата
Според анализ, направен от ПП, няма обективни причини за задължително носене на маски навсякъде на закрито в столицата, дори само за 15 дни.

Анализът на ПП е на база данните за заболеваемостта с COVID-19 от началото на месеца, уточнява пресцентърът на партията. При общ брой хоспитализирани пациенти в цялата страна около 1000, с около 50 в интензивни отделения, това означава ползване на 10% от болничните и 2,5% от интензивните легла, аргументират се от ПП.

Кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, няма риск за живота и здравето на пациентите и не се налагат допълнителни ограничения в София, особено в разгара на летния туристически сезон, традиционно концентриран извън столицата, се посочва в съобщението.

От пресцентъра на ПП припомнят, че планът на кабинета Петков за управление на ковид кризите, изработен с предишното ръководство на Министерството на здравеопазването, овладя напълно пандемията, без да се стига до затваряне на икономиката и натиск върху здравната система.
 

Коментари Напиши коментар

89

Меч

преди 1 месец

Когато премахнаха маските преди няколко месеца, случаите не се качиха. Даже спаднаха. Живото доказателство, че маските са абсолютно ненужни.

88

Кикиленче

преди 1 месец

Не се мазни, ухилен гамен гелосан...помним ние как ни наби сертификата и искаше да ни ваксаш, мискинино канадски... перекенде соросоидно, рептил безроден!! На ленчето в дупитоооо

87

Ралица

преди 1 месец

ПЪПЪ ВИЕ КОИ БЯХТЕ ПОДЛЕЦИ КОМИСИОНЕРИ ПАРАПЕТИ ПОТРЕС УЖАС НИКОГА НИКОГА НИКОГА ЛЪЖЦИТЕ ШАЙКАТА КИРО АСЕН И СИЕ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗАТЕЗИ ГЕШЕВ СПИШ ЛИ КЪДЕ СИ