Снимка: БГНЕС
fallback

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции ще започне на 8 август (понеделник) и ще приключи на 22 август (понеделник), съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

Изплащането ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. Преводите на сумите за августовските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 август, информират от НОИ.

От началото на този месец е в ход последното плащане на еднократната добавка от 75 лв. През август на нея имат право пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през юни 2022 г.

Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 4887 пенсионери. Така общият брой на имащите право на тази сума ще се фиксира на 760 777 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

до 1

преди 1 година

Проблема си е лично твой!Тук държавата няма нищо общо!

4

до 1

преди 1 година

Поговорката за неработенето и неяденето я знаеш нали, но сигурно ни тролиш

3

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 1 - Не знам защо не си работил нито ден, нормално е да нямаш лев в джоба. Само не разбирам защо държавата ти е крива, тя не е нещо имагинерно, държавата сме аз, той, тя и всички ние, които работим и плащаме данъци. За да имаме лев в джоба. Та, защо смяташ, че ние трябва да се грижим за твоето ядене? Иначе, небогатата ни държава достатъчно помага на нуждаещи се, според възможностите и, а то е пак от данъците на работещите.

fallback