fallback

В разгара на летния сезон недоволство сред шофьорите заради срив в системата за купуването на винетки.

Oще по темата
Най-засегнати от срива в тол системата са шофьорите, които пътуват от чужбина към България.

Всички, които минават през ГКПП "Калотина", са чакали с часове, за да влязат в страната ни, има много гастарбайтери, които се прибират транзитно през България към Турция.

Те обаче остават блокирани на граничния пункт, защото не могат да си купят винетка. Изборът им - или остават да чакат в автомобилите си, или тръгват с риск да бъдат спрени и глобени.

"Не могат да изисква нещо, което не мога да си купя. На границата трябва да ми напишат документ, че системата за винетки не работи, а не сега, като тръгна по магистралата, да ме глобят. Часове отнема преминаването на границите.  В колата има болна жена, дете. Чакаме, нямаме избор", каза шофьор пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Чичко паричко

преди 1 година

Неможи ли парите за тия винетки да ги вкарат в годишния данък за колата и да не се занимава повече човек, ще бъде нещо като допълнителен данък пътна инфраструктура Някои ще кажете , че има такива които никога не излизат или рядко излизат от населеното си място, няма значение тоя данък ще отива за подръжка на пътната инфраструктура. Всички които шофират е добре да участват.

21

Анонимен

преди 1 година

Турско да станем, такива безумия няма да има!

20

Анонимен

преди 1 година

Е, той мучи ако може да му кажат "айде минавай без винетка", ама няма... :)))

fallback