Общ преглед

Протестиращите пътностроителни фирми затвориха движението в района на Народното събрание. Между служебния вход на НС и сградата на БАН са се събрали около 300-400 служители от бранша. Обстановката засега е спокойна, предаде БТА.

Още по темата
Пътностроителните фирми искат да получат около 720 млн. лева, каза пред журналисти председателят на ББК "Пътища" Стефан Чайков. По думите му това са парите за законно изпълнени и сертифицирани дейности към пътния бранш.

Ако няма взето решение по този въпрос, след 30 септември България ще остане без поддържане на пътища. "Ние ще спрем работата по всички пътни отсечки, тъй като не е възможно да продължаваме да финансираме държавата. На 30 септември действащите споразумения ще изтекат и понеже няма да има промяна на решението на Народното събрание, никой няма да има законово основание да подпише ново удължаване, така че на 1 октомври България ще бъде единствената държава в Европейския съюз без поддържане на пътищата", заяви Чайков.

Протестите пред НС са целодневни. Когато се види резултатът от тези тридневни протести, ще бъде взето решение за евентуална промяна и засилване на протестите, добави председателят на ББК "Пътища".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар