Снимка: БГНЕС
fallback

23-ма пияни и 29 души, седнали зад волана, след като са употребили наркотици, залови МВР за ден, съобщиха от ведомството.  

17 души са карали с концентрация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Те са глобени, книжките им са взети. Още трима са полуичили санкции, защото са отказали да бъдат тествани. Останалите шестима, които карали с над 1,2 промила, ще бъдат съдени.

На съд ще отидат и 29-те души, хванати, че са седнали зад волана, след като са употребили дрога. Глоби са получили 10 души, отказали тестове.

За последните 24 часа 8833 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 795 водачи и пътници. До момента са съставени 2542 фиша и 666 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Дон Бидон

преди 1 година

Толкова са спрели и хванали куките, не че толкова са били общо пияните и дрогираните. Полицаите само симулират дейност по време на предварително обявени акции. Иначе дейността им е да се правят на бабаити,да се крият в храстите и изненадващо да излизат да спрат някой джип ,за да ги "почерпи" по едно кафе,нарушават супер често правилника за движение по пътищата като спират на опасни места, минават на червено без включена звукова и светлинна сигнализация. Трябва някой да контролира тях!

28

РАДЕВ БЪЛГAPOУБИEЦ

преди 1 година

Аз съм най-големият наркодилър в България, а МВР са моите разпространители! ПП ПОБЕЖДАВА!

27

ЦСКАр

преди 1 година

Дрогата си е дрога. Обаче крайно нелепо да те глобят или вкарат при Ол дърти Ставри за тва че си пушиш трева предния ден. За баш Дрогата съм съгласен

fallback