Снимка: БГНЕС
fallback

5263 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР. Извършен е контрол на 6932 водачи и пътници. До момента са съставени 1165 фиша и 461 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Пак богат урожай.

18

Не съм балама

преди 1 година

5000--проверрни и 20 хванати -- това е пълна трагедия и нищоправене ! Неграмотно разходване на ресурс !Спешете ги тези полицаи и дебнете около заведенията цивилно облечрни ,влиза във колата и на прозореца му се показва служебна карта,добър вечер заповядайте на дрегера и тест за наркотици ! ПРЕД ЗАВЕДЕНИЯТА ВЕЧЕР Е ПЪЛНО СЪС АВТОМОБИЛИ НАУЧЕТЕ ГИ ДА ХОДЯТ НА ЗАВЕДРНИЕ СЪС АВТОБУСИ ! Във големите градове пиещи и каращи са хиляди във един град , не са 20 за цялата страна !

17

Анонимен

преди 1 година

Защо няма акция за лов на Акули доставящи дрога през границите. Или там не смеете да пипате че ше ви фане ток. Тези дрогираните дето ги хващате с въздух ли са се дрогирали. Колко им е удобно да ловят кротушки ама тия кротушки са ги дрогирали Акулите. Къде са Акулите или няма такива.

fallback