Снимка: БГНЕС

Проверките на КАТ са лицемерие, те просто проверяват повече, не правят нищо извънредно. Шефът на Пътна полиция прави политическа чистка сред състава. Целият КАТ се тресе от скандали.

Още по темата
Министърът не търси резултати, веднага си слага удобни хора. Това коментира за Нова Нюз Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той коментира и напускането на Димитър Илиев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ като обясни, че е трябвало да води битката докрай, а не да се отказва.

"Като че ли има пълен отказ от страна на политическата система да прекъсне една добре изградена хранителна верига, стояща като основа на ПТП-тата. Ако пътищата ни не са добри, ще загиваме, но никой не иска да се занимава с тях. Нямаме лаборатория, която да извърши проверка на качеството на пътищата. Държавните експерти 10 години отказват с експертите на Пътна безопасност. Политиците приемат като досадно служебно задължение пътната безопасност, казват "какво да направим като карат като луди?", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase