IStockphoto

Коламаска – колко дни преди вашата лятна почивка да я направите? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Но според дерматолозите, не бива да се чака последният момент. А и в сравнение с бръсненето, тя не крие рискове като враснали косми, обриви и сърбеж. Но за целта трябва да се направи както трябва.

 
След коламаска космите израстват много по-бавно за разлика от минаването един път с бръсначката. Но кога е оптималното време, в което да се направи, за да не се притеснявате на плажа или край басейна? Все пак, за това трябва да се вземат предвид няколко основни фактора. Това са каква е вашата кожа – чувствителна или не толкова? Дали се обрива веднага при първите слънчеви лъчи? И не на последно място – колко време след това изникват първите косъмчета?
 
Тези въпроси за подлагането на коламаска си задават много жени. И ако нямат голям опит с нея, се чудят кога точно да си я направят. Отговорите им дават експертите Еджиро Окородуду и Роузи Кхандвала, които дават своите ценни съвети за дамите.
 
Колко време преди почивка да запазите час за коламаска?
 
„Винаги трябва да оставяте поне 48 часа между депилация и самото пътуване“. Това обяснява Окородуду и допълва, че при чувствителната кожа времето трябва да е повече. Например поне три дни преди започването на морската почивка. Така кожата ще има достатъчно време, за да свикне със стреса след процедурата и риска от раздразнение след излагане на слънце е по-малък. Същото важи и за жените, правещи коламаска в домашни условия.
 
Депилацията прави ли кожата по-чувствителна към слънцето?
 
Отговорът е „Да“, но при условие, че кожата бива изложена непосредствено след процедурата. Според Кхандвала, тя е много нежна и след коламаска тя може да стане по-чувствителна, да се усеща и сърбеж след първия плаж.

Още по темата за коламаска преди почивка четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase