Снимка: БГНЕС

Българският спортен тотализатор вече има 122-ия си милионер.

В 54-ия тираж на играта "6 от 49" някой улучи комбинацията 5, 11, 18, 37, 39, 45 и спечели 5 017 096 лв.

През месец май бе спечелен рекордният в историята на тотализатора джакпот. В 31-ия тираж пуснат в Сливен фиш със само една комбинация за скромната сума от 1,20 лв. донесе на притежателя си 11 715 402 лв.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите сумите от джакпота се изплащат на части за максимум 14 години.

Това се направи заради изследванията на психолози по т.нар. проклятие на големите пари. Според тях, когато сумата се изплати изцяло, може да доведе до страшни сътресения в живота на печелившия. Така се действа в повечето развити държави.

Отпадна и вариантът да се получи цялата сума срещу удържане на данък общ доход, както е например в САЩ. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, ако я искаш накуп.

Всички пари са абсолютно освободени от данъци и заради това навремето при социализма доста бармани и сервитьори причакваха печелившите пред централата на тотото, която бе в Спортната палата, и им даваха парите на ръка, за да могат след това да узаконят приходите си. Има слухове, че това се прави и днес, но няма никакви доказателства.

Законът забрани и да се обявяват милионерите, каквото бе едно от условията за получаването на милионите в миналото. Така тотото загуби един от най-силните си козове за реклама.
 

Коментари Напиши коментар

37

Той

преди 1 година

До колко години ще се изплаща, ако човека се спомине след 1-2 години , а наследниците не могат да унаследяват печалбата, какво правим тогава .............помен за милиони ха..ха..ха!

36

хико

преди 1 година

Може ли да пусна фиш на изплащане 14 год. по 1ст на месец?

35

..

преди 1 година

Милионер без милиони.... Дават ти едни смешни 200 хилки и после нз си колко години ти изплащат парите пълен абсурд