Снимка: БГНЕС
fallback

„В България се счита, че като че ли не може да направиш честна постъпка, ако зад нея не стоят пари и постове. Това не е така и хората виждат, че ние не желаем нито пари, нито постове. Един от нашите колеги се подложи на детектор на лъжата, ние също сме готови за това”. Това каза независимият депутат проф. Николай Радулов, който е един от напусналите „Има такъв народ” пред Нова Нюз.

Oще по темата

„Основното е това, за което бяхме на площадите - желанието ГЕРБ да бъде изчегъртан. Ние започнахме да изчегъртваме всички, но не и ГЕРБ. Накрая се стигна до страхотно безумие ИТН да гласува с ГЕРБ и заедно с него да сваля правителството. Ние на площадите се борехме срещу ГЕРБ”, посочи още той.

Според него в парламентарната група на ИТН е имало „доста сериозни разправии”. „Гроздан Караджов се появи отникъде в ИТН. Познавам го, защото някога беше част то СДС, но харта в партията не го познаваха. Същото се случи и с министъра на енергетиката. Не е известно как се появи. Това не ни хареса, защото се оказа, че политиците са някъде другаде, а ние сме експерти, които могат да говорят, когато им се разреши”, каза независимият депутат.

На въпрос дали би станал министър на вътрешните работи в кабинета „Василев”, ако му предложат, той отговори: „Нямам такива амбиции. Моите амбиции се състоят в това да контролирам така службите, че възможно най-бързо те да станат модерни и съвременни. Второ – ако приема място в изпълнителната власт, на моето място ще дойде човек, който ще гласува не така, както хората искаха – т.е. с ГЕРБ,  а това не мога да го понеса”.

По думите му, докато е бил част от ИТН, той не е бил наясно кой е определял политиката на партията. „Не желая да съм един гумен печат в парламента и част от тази „политика” на действие, когато някъде се взимат решения и не е ясно това къде е. Аз самият съм виждал Слави Трифонов два пъти за много малко и не съм сигурен дали Тошко Йорданов е преносител или си измисля нещата, които ни свеждаше. Не съм наясно кой свеждаше политиката и това доста дълго време ме терзаеше”, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

баба мара

преди 1 година

вие сте хора без чест и достоинство заради кокала предадохте хората които сагласували за вас излезте веднага от нс и тогава се правете на независими иповече не говорете защото отвращавате хората

35

Кой е тоя

преди 1 година

"екс-перд"? За теб ли гласуваха хората или за Слави?!?

34

въпрос

преди 1 година

До ВЪПРОС - и каква е управленската кауза на ИТН, която трябва да се защитава и следва! Събарянето на парламенти и безкрайна серия парламентарини избори, плюс политически кризи, руиниране на държавата и хаос?!

fallback